E-SHOP JE DOČASNĚ POZASTAVEN. PROSÍME NEVYTVÁŘET OBJEDNÁVKY. Spuštění je plánované na září 2024. Děkujeme za pochopení.

Rozpadlá řasokoule?

Co s rozpadnou řasokoulí? Jak ji vrátit zpět tvar? 

Řasokoule se vám může rozpadnout lehce, stačí když ji nebudete dávat dostatečnou péči.

Rozpadnutí nebo změna tvaru u řasokoule je většinou z nepravidelného koulení mezi dlaněmi nebo z propírání pod velkým proudem vody. 

No a co dělat když je už řasokoule rozpadlá? Navrácení kulatého tvaru nebude jednoduché, je to běh na dlouhou trať. Kvůli pomalému růstu řasokoule, to je 0,5 - 1 cm za rok se bude pomalu spojovat k sobě. 

Pro navrácení budete potřebovat provázek, do kterého řasokouli zamotáte. Stačí nějaký klasický jako je např. Jutový motouz. 

nekulata-removebg-preview

Je důležité řasokouli stáhnout do toho tvaru, ve kterém chcete aby byla. 

Když budete mít řasokouli zamotanou, dejte ji zpět do dózy. Nepotřebuje žádnou speciální péči, stačí když ji budete pravidelně měnit vodu (doporučujeme 1 za týden) a při uvolnění provázku ho zpět utáhnout. Většinou podle našich zkušeností bude trvat cca rok než řasokoule sroste zpět do kulatého tvaru. Záleží na stavu řasokoule a na tom jak moc byla v jiném tvaru.

Vaší řasokouli přejeme brzké uzdravení 6844315-removebg-preview

Na našem e-shopu seženete i řasokoule Nekulaté, tyto řasokoule jsou vyřazeny z normálního prodeje. Koukněte se na ně zde. 

 

 

 

Rozpadlé řasokoule můžete použít například k množení, stačí ji rozdělit na kousky, které budete tak 3 - 4 do týdne koulit mezi dlaněmi. Také si často rozpadlé řasokoule kupují akvaristé, kteří chtějí udělat z řasokoulí živé pozadí. Tyto řasokoule přilepí speciálním lepidlem například na kořen, kde řasokoule udělá velkou parádu. 

 

IMG-2947 (1)

IMG-2948 (1)

Tyto fotky jsou od našeho zákazníka Jiřího Sedláčka.